Game Master
Game Master
Game Master
Game Master
Yeniova

Post by GM - One Piece »

Konum: Yeniden Doğuş Adası'nın orta kesiminde yer alır. Şehir, büyük sanayi ve üretim faaliyetlerinin merkezi olarak işlev görür.

Mimari:
Yeniova, sanayi ve üretimle özdeşleşmiş bir şehirdir. Şehirde, geniş fabrikalar, tersaneler, teknoloji üretim tesisleri ve endüstriyel yapıların baskın olduğu bir yerleşim alanları vardır. Yüksek binalar ve sanayi yapıları, şehri çevreler ve dikkatli bir şehir planlaması ile en verimli üretim alanları oluşturulur.

Tersaneler ve Limanlar: Şehirde yer alan tersaneler, Juliana Krallığı’nın deniz gücünü ve ticaretini simgeler. Gelişmiş gemi yapımı ve teknolojik üretim tesisleri ile desteklenen bu limanlar, şehre büyük ekonomik fayda sağlar. Limanlarda büyük gemiler için geniş iskeleler, yük taşıma alanları ve denizle doğrudan bağlantılı üretim alanları bulunur.

Teknoloji ve Bilim: Şehirdeki üretim tesisleri, Juliana Krallığının sahip olduğu teknolojik bilgilerin üretime dökülmüş halidir. Şehirde en çok dikkat çeken husus ise, üretime dayalı personellerin yetiştirilmesini amaçlayan okulların bulunmasıdır.

Yaşam Alanları: Halk için daha basit ama işlevsel konutlar ve işçi yerleşkeleri bulunmaktadır. Ancak bu yerleşkelerde de, yaşamı kolaylaştıracak teknolojik ürünler bulmak mümkündür. Şehirdeki halk, üretim tesislerine yakın yerlerde yaşar ve sanayi alanları ile entegre bir yaşam sürer.